Đoković osvojio Masters u Šangaju

U finalu Mastersa u Šangaju Novak Đoković pobedio Rusa Nikolaja Davidenka rezultatom 2:0, po setovima (6:1,7:5).

Srpski teniser Novak Đoković na početku meča pravi brejk od 2:0. Sjajnu igru nastavlja i u narednim gemovima tako da sa četiri uzastopna gema može da nastavi opuštenije da igra. Napravio je i prvi as u prvom setu za vođstvo od 5:0. Davidenko smanjuje prednost Đokovića na 5:1, ali to našeg tenisera nije zaustavilo da povede u prvom setu.

Nastavak meča donosi izjednačenje obojici tenisera. Novak koristi svoju šansu i pravi brejk od 3:1. Davidenko smanjije na 3:2, ali Đoković vraća brejk prednosti i nastavlja samouvereno svoju igru.  Drugi set Davidenko pokušava da uhvati Novakovi igru, što mu pomaže da se u potpunosti vrati u set i izjednači rezultat na 5:5. Međitim Rus se ponadao da može iskoristiti šansu da osvoji set, ali Đoković svojom igrom to zaustavlja i na svoj servis okončava susret pobedom.

Đoković će sezonu završiti kao treći igrač sveta, sa 10 bodova manje od Rodžera Federera iz Švajcarske. Ovo je reprezentativcu Srbije bila četvrta titula u sezoni, posle Otvorenog prvenstva Australije i turnira u Indijan Velsu i Rimu.

"Čestitam Nikolaju za sjajnu nedelju i prikazane igre, dokazao je da se zasluženo nalazi na petom mestu najboljih tenisera sveta. Zahvaljujem se svim organizatorima koji su pomogli održavanje ovog turnira. Pobedu posvećujem mom timu, porodici, braći...Volim vas. Veliku zahvalnost dugujem i svojim navijačima koji su me bodrili i dolazili na moje mečeve, svaki put kada dođem imam sve više navijača," izjavio je Đoković posle ostvarenog trijumfa.

Uz Mercedes, koji će kao "suvenir" iz Šangaja povesti kući, najbolji srpski teniser svih vremena od danas će biti bogatiji i za milion i 240.000 dolara, koliko je zaslužio za trijumf na završnom turniru sezone.

Ovo je bio poslednji Masters kup u Šangaju, pošto se turnir sledeće godine seli u London.

U polufinalu Novak Đoković savladao je Francuza Simona, dok je Davidenko bio bolji od Britanca Mareja. Srpski i ruski teniser igrali su na ovom turniru u grupi i tada je trijumfovao Novak sa 2:1 u setovima.

Davidenko ima 27 godina, osvojio je 14 turnira u karijeri i trenutno je peti teniser sveta. Đoković je šest godina mlađi i može se pohvaliti sa 11 titula (1 Grend slem - Australijan open 2008).

Nagradni fond u Šangaju iznosio je 4,450.000 dolara, a Đoković je zaradio milion i 240.000.

Број коментара 125

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво